Warmte werkt

Meerdere wetenschappelijke studies tonen aan dat warmte werkt bij verschillende pijnen en stijve gespannen spieren. De pittenzak is een ideaal product die warmte kan overbrengen in het lichaam. De vorm past zich goed aan waardoor de warmte van de pittenzak optimaal door het lichaam kan worden opgenomen.

We sommen enkele conclusies op van onderzoeken en geven de daar bijbehorende link naar de wetenschappelijke publicatie op 'PubMed' (US National Library of Medicine and National Institutes of health). Dit om niet zomaar wat beweringen te roepen, maar het ook daadwerkelijk wetenschappelijk te toetsen. De website van PubMed is in het Engels en onderstaande conclusies zijn vrij vertaald.

• De meeste patiënten met knie artrose geven de voorkeur aan een behandeling waarbij warm water in een windsel (pittenzak) rond de knie wordt gelegd. (link)

• De toepassing van warmtekompressen (pittenzak) twee dagen voor het begin van de menstruatie bleek effectief in het verlichten van menstruatiepijn. (link)

• Het toepassen van warmtekompressen (pittenzak) bij acute nekpijn, rugpijn en gespannen spieren resulteert in een milde maar duidelijke verbetering in de pijnbeleving. (link)

• Hand opwarming met behulp van een verwarmingselement (pittenzak) gedurende 20 minuten, verhoogt de zenuw geleidingssnelheid en vermindert hierdoor de klachten. (link)

Kies het lichaamsdeel of je klacht waar op je naar pittenzakken wil zoeken in het linker-menu.